Kerekesh teatar | Kazališne komedije na Špancirfestu
858
page-template-default,page,page-id-858,page-child,parent-pageid-783,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

KAZALIŠNE KOMEDIJE NA ŠPANCIRFESTU (VKV)

KOLOVOZ

 

O MANIFESTACIJI

Ljetna kazališna manifestacija “pod zvijezdama”, u organizaciji Kerekesh Teatra pokrenuta je 2015. godine. Na prostoru dvorišta Županijske palače u Varaždinu, od 05. srpnja do 23. kolovoza, svake subote održana je revija ponajboljih komedija Kerekesh Teatra. Kako bi postigli što bolju atmosferu, ugodno druženje pod zvijezdanim nebom, prije svake izvedbe pjesmom bi dodatno uveselili varaždinski legendarni glazbeni sastav “Los BILIKUMos”. Prvo izdanje ove ljetne varaždinske manifestacije posjetilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Druge Varaždinske kazališne večeri, koje su se održavale svake subote od 25. lipnja do 27. kolovoza 2016. godine unijele su neke novine u ovu manifestaciju. Osim produljenog trajanja, Večeri su ovog puta Varaždincima i svim posjetiteljima grada Varaždina predstavile i gostujuće predstave.Osim revije komedija Kerekesh Teatra, na drugom VKV-u gostovale su predstave “Kabaret kod veselih muškaraca u izvedbi Draška Zidara, Gorana Košija i Igora Goluba i “Bluz guz cabaret” u izvedbi Arijane Čuline i Stojana Matavulja. Druge Varaždinske kazališne večeri posjetilo je više od 2000 posjetitelja.

 

Kerekesh Teatar je 3. Varaždinske kazališne večeri organizirao od 24. lipnja do 26. kolovoza 2017. godine. Predstave su se održavale svake vedre subotnje večeri (i jednog petka) u atriju Županijske palače Varaždin. Sedam predstava “domaće” produkcije, uz premijerno izvedenu komediju “Pokopaj me nježno” izazvalo je dotada neviđeni interes publike u Varaždinu. Program je bio obogaćen i s tri gostujuće predstave, pa su tako posjetitelji mogli uživati i u komediji “Nori krtica Martin” Kazališta Oberon iz Koprivnice, zatim “Nikad nije prekasno” GFUK-a iz Krapine i “Pozdrav iz Remetinca” Vida Baloga i Davora Dretara Dreleta iz Zagreba. Treće Varaždinske kazališne večeri broje više od 2500 posjetitelja.

 

Godine 2018. Varaždinske kazališne večeri su se po prvi puta održavale krajem kolovoza i to u sklopu najvećeg hrvatskog uličnog festivala- jubilarnog 20. ŠPANCIRFESTA u Varaždinu, stoga dobivaju novi naziv “KAZALIŠNE KOMEDIJE NA ŠPANCIRFESTU”. Manifestacija je u pet dana održavanja ugostila pet predstava (“Muškarci.hr”, “Očeš nečeš, doktor”, “Otpisane”, “Pokopaj me nježno” i “Ljubaf”) u dvorištu prekrasne povijesne vile Bedeković. Kazališne komedije na Špancirfestu (4. VKV) je od 19. do 23. kolovoza 2018. godine posjetilo ukupno 4915 posjetitelja.

 

Ove godine, 2019., Kerekesh Teatar u suradnji s TZ Grada Varaždina donosi čak šest ponajboljih hrvatskih kazališnih komedija, a detaljan program možete pronaći OVDJE.

FOTOGALERIJA