Kerekesh teatar | Ljeto na soderici
865
page-template-default,page,page-id-865,page-child,parent-pageid-783,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

LJETO NA ŠODERICI

 LIPANJ – SRPANJ – KOLOVOZ

 

 

Kerekesh teatar je 2015. godine u suradnji s Udrugom mladih Grada Koprivnice i uz potporu Općine Legrad pokrenuo manifestaciju “Ljeto na Šoderici”. Radi se o nizu kazališnih izvedbi za sve ljubitelje komedije uz obalu rijeke Drave, na popularnom “podravskom moru” Šoderica u Koprivnici. “Ljeto na Šoderici” se u svom prvom izdanju održavalo od 25. lipnja do 20. kolovoza na pozornici uz obalu jezera, a u slučaju kiše, predstave se igraju u Društvenom domu Općine Legrad. Prvo Ljeto na Šoderici zabilježilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Kerekesh Teatar je i u 2016. nastavio s organizacijom predstava uz jezero Šoderica. Ukupno pet predstava Kerekesh Teatra igralo je za koprivničku publiku od 30. lipnja do 25. kolovoza te godine. Uz to, po prvi puta na Šoderici je izvedena i jedna humanitarna predstava- “Krtice”, a sredstva su namijenjena bila za Odjel pedijatrije koprivničke Opće bolnice. Drugo izdanje ove manifestacije Kerekesh Teatra posjetilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Kerekesh Teatar je 2017. godine u sklopu “3. Ljeta na Šoderici” posjetiteljima pripremio pet predstava koje su bile održane u razdoblju od 29. lipnja do 24. kolovoza. Po prvi puta, manifestacija je ugostila predstavu iz Zagreba “Pozdrav iz Remetinca” Vida Baloga i Davora Dretara Dreleta, a premijerno je izvedena i nova hit komedija “Pokopaj me nježno” u produkciji Kerekesh Teatra i režiji Ljubomira Kerekeša. Treće izdanje manifestacije brojalo je rekordnih više od 2000 posjetitelja.

 

Na 4. Ljetu na Šoderici 2018. godine izvedene su četiri predstave, dvije predstave Kerekesh Teatra („Pokopaj me nježno“- 19. srpnja i „Dimnjačar“- 02. kolovoza) te dvije gostujuće predstave („Otpisane“- Kazalište Moruzgva Zagreb i Scena Gorica Velika Gorica- 21. lipnja i „Muškarci.hr“- Kazalište Kerempuh Zagreb- 16. kolovoza). Uz 1216 gledatelja, u realizaciji 4. Ljeta na Šoderici sudjelovalo je više od 30 dramskih umjetnika, tehničkog osoblja, zaposlenika i dežurnih osoba.

 

„5. Ljeto na Šoderici“ će započeti već 6. lipnja 2019. kada će biti prikazan hit film – komedija Ljubomira Kerekeša “UFURAJ SE I PUKNI”. Nakon toga dolaze Rene Bitorajac i Jan Kerekeš s predstavom SAMO PREKO NJEGA MRTVOG, zatim nagrađivana predstava AUDIJENCIJA iz Kazališta Virovitica te najnovija komedija Kerekesh Teatra – POD HITNO NA HITNU i na kraju KRTICE.

 

Manifestaciju podržavaju Općina Legrad, TZ Grada Koprivničko- križevačke županije i Koprivničko- križevačka županija. Projekt “Ljeta na Šoderici” organizacijski svake godine realizira Udruga mladih Koprivnice, pod vodstvom Tomislava Jureneca.

FOTOGALERIJA