13. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
5020
page-template-default,page,page-id-5020,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

13. Tjedan smijeha

Kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu 13. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 4. ožujka do 13. ožujka 2022. u prostorima HNK u Varaždinu, u gradu Ludbregu (Hrastovsko), Lepoglavi, Varaždinskim Toplicama i Ivancu, u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Vinica, Sveti Ilija, Bednja, Sračinec, Maruševec, Petrijanec, Vidovec, Ljubešćica i Klenovnik. Manifestacija je, po treći puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

 

Uz Kerekesh teatar, na 13. Tjednu smijeha su gostovali: Gradsko kazalište Žar ptica Zagreb, Gradsko kazalište Požega, Gradsko kazalište Sisak, Tvornica lutaka Zagreb, Luda kuća Zagreb, Gradsko kazalište Scena Gorica Velika Gorica, Kazalište Moruzgva Zagreb, Satiričko kazalište Kerempuh i Kazališna Virovitica. Uz gostujuća kazališta iz Hrvatske, na ovogodišnjem Tjednu smijeha gostovali su Dragutin Marinković Maca iz BIH i Teatar Provokacija iz Makedonije te je 13. Tjedan smijeha po prvi puta bio međunarodnog karaktera.

 

U deset dana odigrane su 43 predstava diljem Varaždinske županije (od toga 12 za djecu), a predstave je pogledalo 13.361 posjetitelj. Kerekesh teatar je u sklopu 13. TJEDNA SMIJEHA održao premijeru svog prvog stand up-a „DOBRA VEČER, DOŠAO SAMO PO VAŠU KĆER“ Jana Kerekeša.

 

Na 13. Tjednu smijeha po treći puta je dodijeljena nagrda publike “NAJJAČI SMEHEK” koju je osvojila predstava KAKVA TI JE ŽENA, TAKAV TI JE ŽIVOT – Dragutina Marinkovića Mace iz Bosne i Hercegovine.

 

13.TJEDAN SMIJEHA je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Smijeh uz potvrdu“, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovao ukupno 24 autor iz tri države (Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su novčanom nagradom i priznanjima.