9. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
1590
page-template-default,page,page-id-1590,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

9. Tjedan smijeha

Deveti Tjedan smijeha, koji se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji održavao od 23. veljače do 04. ožujka 2018. godine, posjetilo je više od 12 500 posjetitelja.

Kerekesh Teatar, kao glavni organizator, u deset dana održavanja organizirao je 50 predstava, od toga 16 predstava domaće produkcije, a 34 gostujućih predstava iz Zagreba, Splita i Velike Gorice. Tim brojkama, TJEDAN SMIJEHA je postao najveći i najposjećeniji kazališni festival u povijesti Hrvatske.

Zbog poteškoća s vremenskim uvjetima na cestama, važno je napomenuti i to da je Kerekesh Teatar, na vlastiti trošak organizirao besplatan prijevoz djece varaždinskih vrtića i osnovnih škola na izvedbe koje su se održavale u HNK Varaždin, dok su neke, u dogovoru s ravnateljima, odigrane u prostorima školskih dvorana. Zadovoljstvo djece, roditelja i ravnatelja, kao i sigurnost naših mališana, bila je nit vodilja za organizaciju prijevoza, što je u konačnici rezultiralo i time da niti jedna predstava na Tjednu smijeha nije otkazana zbog vremenskih uvjeta!

Vrhunac festivala, svakako je bila jubilarna 1250. izvedba predstave DIMNJAČAR koju Ljubomir Kerekeš izvodi od veljače 1992. godine. Predstava “Dimnjačar” je ujedno i najizvođenija predstava u Hrvatskoj, ikad.

Na posljetku samog festivala dodijeljene su i nagrade autorima najboljih karikaturnih radova u okviru 2. izložbe karikaturista „Smijeh nije grijeh“, čime se nastavila jedna lijepa tradicija prateće izložbe karikatura.