11. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
3239
page-template-default,page,page-id-3239,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

11. Tjedan smijeha

Kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu 11. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 6. ožujka do 12. ožujka 2020. u prostorima HNK u Varaždinu, u gradu Ludbregu, Lepoglavi, Varaždinskim Toplicama, Novom Marofu i Ivancu, u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Vinica, Sveti Ilija, Bednja i Hrastovsko. Manifestacija je, po drugi puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

 

Uz Kerekesh teatar, na 11. Tjednu smijeha su gostovali: Gradsko kazalište Žar ptica Zagreb, Luda kuća Zagreb, Teatar EXIT Zagreb, UO Tvornica smijeha, Gradsko kazalište Scena Gorica Velika Gorica, Kazalište Moruzgva Zagreb, HIT teatar Zagreb, Kazališna družina Zakon teatar Karlovac i HNK Varaždin sa svojim predstavama i ansamblima kao i tehničkim osobljem predstave. Tijekom trajanja manifestacije varaždinska publika družila se s domaćim i gostujućim poznatim profesionalnim glumcima iz cijele Hrvatske.

11. Tjedan smijeha prijevremeno je završio uslijed nastalih okolnosti (epidemija koronavirusa) te je u nepunih sedam dana odigrano čak 41 predstava diljem Varaždinske županije (od toga 14 za djecu), a predstave je gledalo 11.028 kazališne publike.

 

Na 11. Tjednu smijeha po prvi puta je dodijeljena nagrda publike “NAJJAČI SMEHEK”  koju  je osvojila predstava UDAVAČE – Hit Teatra iz Zagreba.

11. TJEDAN SMIJEHA je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Smijeh je lijek“, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovao ukupno 21 autor iz tri države (Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 36 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su novčanom nagradom i priznanjima.