Film UFURAJ SE I PUKNI na filmskim festivalima u Puli, Sydneyju i Cannesu! - Kerekesh teatar
2907
post-template-default,single,single-post,postid-2907,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Film UFURAJ SE I PUKNI na filmskim festivalima u Puli, Sydneyju i Cannesu!

Prvi varaždinski film “Ufuraj se i pukni” u subotu 13. srpnja otvara veliki 66. Pula Film Festival.
Film će biti prikazan u sklopu Kontrapunkt programa u Istarskom narodnom kazalištu u 16:00 sati ove subote. Kako film nije financiran od Hrvatskog audiovizualnog centra niti od Ministarstva kulture RH, nije mogao biti uvršten u redovni program, no za Kerekesh Teatar i Grad Varaždin ovo je svakako još jedno zajedničko pisanje kulturne povijesti, a to je samo uvertira u putovanje prvog varaždinskog filma.

RASPORED PULA FILM FESTIVALA

U rujnu 2019. film putuje u SYDNEY !

International Arts Centre Zagreb i Upravni odbor Croatia House Inc. u Australiji, odlučili su da će upravo film “Ufuraj se i pukni” biti prikazan Festivalu hrvatskog filma u Sydneyu sredinom rujna ove godine.

Uz Sydney, Hrvatski audiovizualni centar uvrstio je film “Ufuraj se i pukni” u svoju brošuru za Filmski festival u Cannesu.

Nakon što je film u kinima pogledalo više 21 500 GLEDATELJA, pozivi na ovakve festivale samo su potvrde da nedostaje hrvatske komedije na filmskom platnu i da publika želi humor Ljubomira j Jana Kerekeša, kako u kazalištu, tako i na filmu.

Osim u veliku promociju filma, Kerekesh Teatar je uložio novac i u prijevod filma te izradu DCP formata s engleskim titlovima, a film će uskoro biti dostupan na svim VOD kanalima, tv-videotekama i drugim kanalima.

Sve u svemu, s filmom “Ufuraj se i pukni” dogodila se jedna predivna priča i promocija Grada Varaždina, ali i autorskog djela Ljubomira i Jana Kerekeša, koji su često povezani s presedanima na hrvatskoj kulturnoj sceni, čak i “pokusnim kunićima” koji rado svoj uspjeh dijele sa svima.