GORE OD OVOG NE MOŽE - APEL ZA KULTURU! - Kerekesh teatar
3698
post-template-default,single,single-post,postid-3698,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

GORE OD OVOG NE MOŽE – APEL ZA KULTURU!

GORE OD OVOG NE MOŽE…
*****************************
Ako netko ne počne misliti o kazališnoj kulturi u RH mi ćemo morati otkazati sve dogovorene predstave – OPET !!!
_____________________________
Ovo pismo poslali smo Nacionalnom stožeru civilne zaštite i ministrici kulture RH:

Poštovani,

uslijed ponovnog pogoršanja epidemiološke situacije i moguće zabrane svih okupljanja, uključujući održavanja kulturnih događanja, molimo Vas da prije donošenja odluka proučite prirodu svakog oblika okupljanja i jasno uvidite njihove razlike i razinu rizičnosti koju svaki donosi.

Nakon obustave djelatnosti u ožujku i prekida rada našeg kazališta, susreli smo se s velikim izazovima kako bismo se u kratkom roku ponovno aktivirali i uz pomoć domaćina organizirali ljetnu turneju poštujući sve mjere prevencije širenja zaraze i propise. Iz izvedbi koje su već iza nas primijetili smo da bi jednostavna zabrana svih javnih okupljanja uvelike narušila kulturnom sektoru koji se još uvijek pokušava oporaviti od obustave rada u ožujku, te Vas molimo da prije donošenja odluke uzmete u obzir razlike u okupljanjima. Većina se naših izvedbi u ljetnoj turneji odvija na otvorenom s gledalištem postavljenim u skladu s epidemiološkim mjerama i publikom koja tijekom gledanja predstave sjedi i ima masku, te ne dolazi do nepotrebnog fizičkog kontakta između gledatelja. Od samog početka poštujemo sve propisane mjere, a trenutno prije predstava popisujemo publiku, mjerimo im temperaturu, poštujemo distancu i prije i nakon predstave upozoravamo i molimo za oprez. Te mjere još nisu uvedene za noćne klubove, a mi ih se pridržavamo na predstavama na otvorenom. Mišljenja smo da je ovaj oblik okupljanja puno manje rizičan od već spomenutih noćnih klubova, gdje je velik broj posjetitelja u zatvorenom prostoru, između njih dolazi do fizičkog kontakta i konzumiraju se pića.

Iz navedenih Vas razloga molimo da prije donošenja novih mjera prevencije zaraze uzmete u obzir diferencijacije javnih okupljanja i razinu rizičnosti, ali i značaj koji kulturni sektor ima na sve segmente društva, kao i na gospodarstvo prema čijem oporavku trebamo težiti.

S poštovanjem,
najproduktivnija putujuća kazališta:

Kazalište Moruzgva
Ecija Ojdanić, ravnateljica

Kerekesh Teatar
Jan Kerekeš, umjetnički voditelj