Kerekesh Teatar dobitnik plakete Grada Varaždina! - Kerekesh teatar
2140
post-template-default,single,single-post,postid-2140,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Kerekesh Teatar dobitnik plakete Grada Varaždina!

UMJETNIČKA ORGANIZACIJA KEREKESH TEATAR DOBITNICA PLAKETE GRADA VARAŽDINA!

Na današnjoj svečanoj sjednici Gradkog vijeća Grada Varaždina Umjetničkoj organizaciji Kerekesh Teatar dodijeljena je PLAKETA GRADA VARAŽDINA!

Plaketu je primio izvršni producent Kerekesh Teatra Jan Kerekeš!

U nastavku pročitajte obrazloženje navedeno u prijavi:

     “Kerekesh Teatar, osnovana kao Umjetnička organizacija, registrirana pri Ministarstvu kulture Republike Hrvatske 2014. godine, od svog je osnutka ostvarila izuzetne rezultate kada se govori o produkciji kazališnih predstava, o organizaciji gostovanja diljem Republike Hrvatske i u inozemstvu te posebice o produkciji najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj – TJEDNA SMIJEHA, koji je pokrenut u Varaždinu i čiji se najveći dio programa odvija upravo ovdje u našem gradu.

     Kerekesh Teatar godišnje ostvari više od dvjesto izvedbi- primjerice od 1. siječnja do 31. prosinca 2017. godine ostvario je 180 izvedbi predstava vlastite produkcije, surađivao sa 16 kazališta i kazališnih družina te organizirao čak 214 izvedbi predstava domaće i strane produkcije u cijeloj zemlji koje je posjetilo 59.346 posjetitelja, a najviše upravo u Varaždinu. U ovoj 2018. godini, do dana prijave Odboru za javna priznanja Grada Varaždina, Kerekesh Teatar je ostvario više od 140 izvedbi u Hrvatskoj koje je posjetilo više od 41.182 posjetitelja, što pokazuje rast iz godine u godinu. Deveti Tjedan smijeha ove je godine posjetilo 12 544 gledatelja, što je apsolutni rekord svih kazališnih festivala u Hrvatskoj. Svake godine Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra prati i međunarodna tematska izložba karikaturista gdje se predstavljaju ponajbolji karikaturisti iz cijele Hrvatske i inozemstva.

     Kerekesh Teatar je u kolovozu 2018. godine također napravio značajan iskorak u vlastitoj produkciji, ali i filmskoj produkciji u Varaždinu općenito, snimivši prvi varaždinski dugometražni igrani film „Ufuraj se i pukni“, koji će biti prikazivan od ožujka 2019. godine u svim hrvatskim kinima te filmskim festivalima u Hrvatskoj i u svijetu. Obzirom da je mjesto radnje u filmu upravo Varaždin, kadrovi našeg prekrasnog grada obići će cijeli svijet.

      Kerekesh Teatar je u 2018. godini također pokrenuo novu kazališnu manifestaciju u ljetnim mjesecima- „Ljeto na Aquacity-u“ te na taj način obogatio društveni i kulturni život naših sugrađana u ljetnom razdoblju, promoviravši pritom ljepote grada i okolice. U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Varaždina, u vrijeme ovogodišnjeg izdanja Špancirfesta,  Kerekesh Teatar je bio glavni organizator kazališnog dijela programa u vili Bedeković, a te su dvije manifestacije okupile više od 7,500 posjetitelja.

      No kako se ne bismo oslanjali isključivo na brojke, treba reći i to da Kerekesh Teatar u svim predstavama iz vlastite produkcije, a koje su u većini slučajeva nastale prema autorskim tekstovima varaždinskog glumca i redatelja Ljubomira Kerekeša, njeguje varaždinsku kajkavštinu, a gostovanjem u cijeloj zemlji doprinosi očuvanju i promiče tradiciju jezika i kulture Grada Varaždina.

     Teatar se često i rado uključuje i u humanitarne aktivnosti u Varaždinu, a svi članovi udruga invalida i drugih socijalno osjetljivih udruga imaju posebne cijene ulaznica za sve izvedbe Umjetničke organizacije Kerekesh Teatar, čime potiče na solidarnost i na ostvarivanje prava svih građana na pristup kulturnim sadržajima. Od svog osnutka do danas, Kerekesh Teatar je ostvario više od 20 humanitarnih izvedbi u Hrvatskoj.

     Za kraj spomenimo da je Umjetnička organizacija Kerekesh Teatar danas broji tri stalna zaposlenika, tri stalna suradnika te okuplja niz dramskih umjetnika i članova ansambala iz cijele Hrvatske. Također, radi se o organizaciji koja redovno podmiruje sve svoje obveze prema radnicima, suradnicima i prema državi te značajno doprinosi podizanju kvalitete života svih građana grada Varaždina.”

HVALA SVIMA