Kerekesh Teatar OSVOJIO DVIJE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U SKOPJU - Kerekesh teatar
4779
post-template-default,single,single-post,postid-4779,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Kerekesh Teatar OSVOJIO DVIJE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM FESTIVALU U SKOPJU

Ovim putem želimo Vas obavijestiti kako je varaždinski Kerekesh Teatar osvojio čak dvije nagrade na međunarodnom kazališnom festivalu u Skopju.

NAGRADA ZA NAJBOLJU GLUMICU pripala je Ani Begić Tahiri, dok je NAGRADA ZA NAJBOLJEG GLUMCA pripala Janu Kerekešu

 

Predstava “Ja, trudnica” gostovala je 31. kolovoza u Sjevernoj Makedoniji u Skopju i predstavljala Hrvatsku na Balkanskom teatarskom festivalu nezavisnih scena – PROVOKACIJA.

Publika i žiri na festivalu gledali su predstave iz 5 zemalja ( Bugarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Sjeverne Makedonije ), a predstavu Kerekesh Teatra gledalo je u Skopju više od 300 ljudi koji su po završetku predstave glumce nagradili tako što su ustali na noge i pljeskali nekoliko minuta.

 

Festival je organiziralo nezavisno kazalište iz Skopja – Teatar Provokacija na čelu s poznatim glumcem Robertom Ristovom, članovi žirija bili su poznati kazališni umjetnici i djelatnici: Zvezdana Anđelovska, Blagoja Čorevski – Kore i Mirjana P. Ristov, a nagrade je dodijelio gradonačelnik Borce Georgievski.

 

Prilikom dodjele nagrada, Ana Begić Tahiri i Jan Kerekeš zahvalili su publici i žiriju na odličnim reakcijama i komentarima, te pohvalili organizatore festivala koji je bio na zaista zavidnoj razini.

 

Na kraju su glumci s organizatorima posjetili i Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Republici Sjevernoj Makedoniji gdje ih je primila hrvatska veleposlanica, gospođa Nives Tiganj kojoj su predstavili rad Kerekesh Teatra te im je nakon ugodnog razgovora čestitala na osvojenim nagradama.

 

Veselimo se novim međunarodnim suradnjama i promociji hrvatske kazališne scene.