Ljeto na Šoderici - Kerekesh teatar
865
page-template-default,page,page-id-865,page-child,parent-pageid-783,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

LJETO NA ŠODERICI

O MANIFESTACIJI

 

Kerekesh teatar je 2015. godine u suradnji s Udrugom mladih Grada Koprivnice i uz potporu Općine Legrad pokrenuo manifestaciju “Ljeto na Šoderici”. Radi se o nizu kazališnih izvedbi za sve ljubitelje komedije uz obalu rijeke Drave, na popularnom “podravskom moru” Šoderica u Koprivnici. “Ljeto na Šoderici” se u svom prvom izdanju održavalo od 25. lipnja do 20. kolovoza na pozornici uz obalu jezera, a u slučaju kiše, predstave se igraju u Društvenom domu Općine Legrad. Prvo Ljeto na Šoderici zabilježilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Kerekesh Teatar je i u 2016. nastavio s organizacijom predstava uz jezero Šoderica. Ukupno pet predstava Kerekesh Teatra igralo je za koprivničku publiku od 30. lipnja do 25. kolovoza te godine. Uz to, po prvi puta na Šoderici je izvedena i jedna humanitarna predstava- “Krtice”, a sredstva su namijenjena bila za Odjel pedijatrije koprivničke Opće bolnice. Drugo izdanje ove manifestacije Kerekesh Teatra posjetilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Kerekesh Teatar je 2017. godine u sklopu “3. Ljeta na Šoderici” posjetiteljima pripremio pet predstava koje su bile održane u razdoblju od 29. lipnja do 24. kolovoza. Po prvi puta, manifestacija je ugostila predstavu iz Zagreba “Pozdrav iz Remetinca” Vida Baloga i Davora Dretara Dreleta, a premijerno je izvedena i nova hit komedija “Pokopaj me nježno” u produkciji Kerekesh Teatra i režiji Ljubomira Kerekeša. Treće izdanje manifestacije brojalo je rekordnih više od 2000 posjetitelja.

 

Na 4. Ljetu na Šoderici 2018. godine izvedene su četiri predstave, dvije predstave Kerekesh Teatra („Pokopaj me nježno“ i „Dimnjačar“) te dvije gostujuće predstave („Otpisane“- Kazalište Moruzgva Zagreb i Scena Gorica Velika Gorica i „Muškarci.hr“- Kazalište Kerempuh Zagreb). Uz 1216 gledatelja, u realizaciji 4. Ljeta na Šoderici sudjelovalo je više od 30 dramskih umjetnika, tehničkog osoblja, zaposlenika i dežurnih osoba.

 

„5. Ljeto na Šoderici“  trajalo je od 6. lipnja do 1. kolovoza 2019. U okviru manifestacije prikazan je hit film – komedija Ljubomira Kerekeša “UFURAJ SE I PUKNI”. Uz to gostovale su predstave “Samo preko njega mrtvog” i “Audijencija” te komedije Kerekesh Teatra – “Pod hitno na hitnu” i “Krtice”. Peto Ljeto na Šoderici je posjetilo 1652 ljudi.

 

2020. godine u periodu od 9. srpnja do 13. kolovoza održano je „6. Ljeto na Šoderici“. U okviru manifestacije izvedene je pet predstava za odrasle te jedna za djecu i mlade. Gostovale su predstave “Udavače” HIT Teatra te komedije Kerekesh Teatra – “Ringišpil”, “Pod hitno na hitnu”, “Imovina” te “Bibi i Bubi”. Šesto Ljeto na Šoderici posjetilo je 1741 posjetitelj.

 

Kerekesh Teatar je 2021. godine u sklopu “7. Ljeta na Šoderici” posjetiteljima pripremio pet predstava koje su bile održane u razdoblju od 17. lipnja do 29. srpnja. Gostovale su komedije Kerekesh Teatra – “Susjedi”, „Ja, trudnica“, “Imovina”, “Ringišpil” te “Skupština”.  Sedmo izdanje manifestacije brojalo je više od 2000 posjetitelja.

 

U sklopu “8. Ljeta na Šoderici” koje se ove godine održalo u periodu od 16. lipnja do 14. srpnja 2022. godine, Kerekesh Teatar pripremio je šest predstava. Gostovale su predstave “Kakva ti je žena, takav ti je život” Dragana Marinkovića Mace, Kud Gruntovec, “Udavače” HIT Teatra te komedije Kerekesh Teatra – “Ja, trudnica”, “Dobra večer, došao sam po vašu kćer” i premijerno nova predstava “Beba”. Osmo Ljeto na Šoderici posjetilo je 1985 posjetitelja.

 

Manifestacija “9. Ljeto na Šoderici” u 2023. godini održala se od 15. lipnja do 13. srpnja. Premijera nove predstave Kerekesh Teatra “U zdrav mozak” otvorila je ovogodišnje Ljeto na Šoderici, a u sljedećih nekoliko tjedana publiku su nasmijale sljedeće predstave: “Tvorničke postavke” (Kazalište Moruzgva), “Ljubaf” (KT), “Gola istina” (Aleksandar Lazić & Bara) te za kraj komedija “Dobra večer, došao sam po vašu kćer” (KT). Deveto izdanje manifestacije brojilo je više od 1500 posjetitelja.

 

Manifestaciju podržavaju Općina Legrad, TZ Grada Koprivničko- križevačke županije i Koprivničko- križevačka županija. Projekt “Ljeta na Šoderici” organizacijski svake godine realizira Udruga mladih Koprivnice, pod vodstvom Tomislava Jureneca.

 

FOTOGALERIJA