12. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
4521
page-template-default,page,page-id-4521,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

12. Tjedan smijeha

Kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu 12. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 4. do 13. lipnja 2021. na ljetnoj pozornici Arene Varaždin, u gradu Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama, u općinama Varaždinske županije: Cestica, Gornji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Vinica, Sveti Ilija, Bednja, Sračinec, Petrijanec, Ljubešćica i Maruševec. Manifestacija je, i ove godine, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

 

Uz Kerekesh teatar, na 12. Tjednu smijeha su gostovali: Gradsko kazalište Žar ptica, Luda kuća, Kazalište Moruzgva, Glumačka družina Histrion, Mali Teatar, Kazališnu grupu Lectirum, Satiričko kazalište Kerempuh, Gradsko kazalište Zorin dom i Kazališna družina Pinklec sa svojim predstavama i ansamblima kao i tehničkim osobljem predstave. Tijekom trajanja manifestacije varaždinska publika družila se s domaćim i gostujućim poznatim profesionalnim glumcima iz cijele Hrvatske.

 

Na 12. Tjednu smijeha odigrano je 30 predstava diljem Varaždinske županije, a predstave je gledalo 9.038 posjetitelja.

 

Na 12. Tjednu smijeha po drugi puta je dodijeljena nagrada publike “NAJJAČI SMEHEK”  koju  je osvojila predstava POTPUNI STRANCI – Lude kuće iz Zagreba.

 

12. TJEDAN SMIJEHA je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Smijeh pod maskama. Ove godine na izložbi je sudjelovao ukupno 12 s ukupno 18 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su novčanom nagradom i priznanjima.