14. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
5994
page-template-default,page,page-id-5994,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

14. Tjedan smijeha

Kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu 14. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 3. ožujka do 12. ožujka 2023. u prostorima HNK u Varaždinu te diljem Varaždinske, Međimurkse i Krapinsko-Zagorske županije.

Uz Kerekesh Teatar, na 14. Tjednu smijeha gostovali su:  Alt Teatar (BIH), Scena Gorica, Mala Scena, Teatar EXIT, Gradsko kazalište Požega, Kazalište Moruzgva, Fiji Grupa, Gradsko kazalište Zorin dom, Adam Scena i B Glad produkcija.

 

Ovogodišnji festival bio je u jubilarnom tonu za Kerekesh Teatar, naime čak dvije predstave svoje su jubilarne izvedbe imale upravo na 14. Tjednu smijeha. Predstava “Krtice” 250 je puta nasmijala i oduševila publiku, a festival je zatvorila najizvođenija i najdugovječnija hrvatska predstava Kerekesh Teatra „DIMNJAČAR“ sa jubilarnom 1350.-tom izvedbom.

 

U deset dana festival je posjetilo 16.600 ljudi, čime je oboren rekord iz 2019. godine te je festival još jednom potvrdio status najvećeg i najposjećenijeg kazališnog festivala u Hrvatskoj.  U deset dana, gledalo se 60 predstava.

 

Na 14. Tjednu smijeha po četvrti puta je dodijeljena nagrada publike “NAJJAČI SMEHEK”  koju  je osvojila predstava DAME BIRAJU – Alt Teatra iz Sarajeva.

 

14.TJEDAN SMIJEHA i ove je godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Smijeh bez granica“, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u foyeru HNK u Varaždinu.  Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolja portretna karikatura prema glasovima publike bila je ona Damira Novaka, dok je nagradu za najbolju geg karikaturu osvojio Dragutin Dado Kovačević.