15. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
7424
page-template-default,page,page-id-7424,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

15. Tjedan smijeha

Jubilarna 15. kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu 15. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 1. ožujka do 10. ožujka 2024. u prostorima HNK u Varaždinu, te u gradovima: Krapina, Sisak, Ivanec, Dugo Selo, Zagreb, Čakovec, Novi Marof, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Mursko Središće, Vrbovec, Ludbreg i Sveti Ivan Zelina. Naravno nismo ni ove godine zaobišli manja mjesta pa je tako program održan i u općinama: Klenovnik, Trnovec (Zamlaka), Vinica, Donja Voća, Novi Golubovec, Sračinec, Štrigova, Kapela, Jalžabet, Veliki Bukovec, Cestica, Gornji Kneginec, Vratišinec, Bednja, Strahoninec, Maruševec, Sveti Ilija, Mala Subotica, Petrijanec i Ljubešćica. 15. Tjedan smijeha održan je na 34 lokacije u čak 6 županija.

 

Uz Kerekesh teatar, na 15. Tjednu smijeha su gostovali: Scena Gorica, GK Zorin dom, Zakon Teatar i Theatar Mogul, BGlad produkcija, Ludens Teatar, Teatar Exit, Kazalište Komedija, Satiričko kazalište Kerempuh, Mali Teatar, Glumačka družina Histrion, KD Pinklec, Goran Vinčić, Aleksandar Lazić i Bara, Teatar Puna Kuća i Žar Ptica.

 

U deset dana odigrano je 77 predstava diljem Sjeverne Hrvatske (od toga čak 19 za djecu), a predstave je pogledalo 23.160 posjetitelja. U sklopu 15. TJEDNA SMIJEHA Kerekesh Teatar je održao i premijeru nove predstave BABINJAK u režiji Ljubomira Kerekeša.

 

Na 15. Tjednu smijeha po peti puta je dodijeljena nagrada publike “NAJJAČI SMEHEK” koju je osvojila predstava TRAŽI SE NOVI SUPRUG – Satiričkog kazališta Kerempuh sa čak 212 reakcija punog gledališta.

 

15.TJEDAN SMIJEHA je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Olimpijada smijeha“, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovao 13 autora s ukupno 29 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su novčanom nagradom i priznanjima. Ovogodišnji dobitnik nagrade za najbolju geg karikaturu je Dragutin Dado Kovačević, a dobitnik nagrade za najbolju portretnu karikaturu je Damir Novak.