10. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
2767
page-template-default,page,page-id-2767,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

10. Tjedan smijeha

Kulturna manifestacija profesionalnih kazališnih komedija za odrasle i djecu jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh teatra pod vodstvom glumaca Ljubomira i Jana Kerekeša održala se od 8. ožujka do 17. ožujka 2019. u prostorima HNK u Varaždinu, u gradu Ludbregu, Lepoglavi i Varaždinskim Toplicama, u općinama Varaždinske županije: Cestica, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Donja Veća, Jalžabet i Maruševec. Manifestacija je, po prvi puta, uključila i općinu Strahoninec iz Međimurske županije.

Uz Kerekesh teatar i varaždinski HNK, na 10. Tjednu smijeha su gostovali: KD Vesela Republika-Luda kuća Zagreb, Teatar EXIT Zagreb, UO Teatroman Zagreb, Kazalište Moruzgva Zagreb, Ludens teatar Koprivnica, Teatar Gavran Zagreb, Hit teatar Zagreb, Teatar Poco Loco Zagreb sa svojim predstavama i ansamblima kao i tehničkim osobljem predstave. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić i Tarik Filipović. Tijekom trajanja manifestacije varaždinska publika družila se s domaćim i gostujućim poznatim profesionalnim glumcima iz cijele Hrvatske.

U deset dana odigrano je čak 55 predstava diljem Varaždinske županije (od toga 17 za djecu), a predstave je gledalo 16.506 kazališne publike. Kerekesh teatar je u sklopu 10. TJEDNA SMIJEHA  održao dvije premijere autorskih predstava i to: predstavu za odrasle “Pod hitno na hitnu”  Ljubomira Kerekeša i predstavu za djecu “Bibi i Bubi” Jana Kerekeša.

Jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA pod nazivom „Smijeh za deset“, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u foyeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su novčanom nagradom i priznanjima.