7. Tjedan smijeha - Kerekesh teatar
1586
page-template-default,page,page-id-1586,page-child,parent-pageid-848,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

7. Tjedan smijeha

Sedmi Tjedan smijeha u organizaciji Kerekesh Teatra održavao se od 04. do 13. ožujka 2016. godine.

Po prvi puta, festival se, osim u Varaždinu, održavao i u ostalim gradovima Varaždinske županije- Lepoglavi, Ludbregu, Ivancu, Novom Marofu i Varaždinskim Toplicama.

U deset dana, koliko je 2016. godine (već tada najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj trajao), odigrano je čak više od trideset predstava u svih šest gradova Varaždinske županije. Igrale su sve domaće hit komedije Kerekesh teatra, a gostovale su četiri predstave za odrasle (“Kako misliš mene nema?” Teatra Exit iz Zagreba, “Karlstadt kunst cabaret” Gradskog kazališta Zorin dom iz Karlovca, “Ne igraj na Engleze” Satiričkog kazališta Kerempuh iz Zagreba i “SHAKEspeare na EXit” Teatra Exit iz Zagreba), dvije predstave za djecu i mlade (“Pinokio” Gradskog kazališta Žar ptica iz Zagreba i “Gospodin Mrak i 3 bijela šeširića” Kazališta Virovitica) te dvije cabaret predstave u klubu Europa Media varaždinskog HNK-a (“Čarolija imitacije” Denisa Bašića i “Mistero Buffo” INK-a Pula).

Bilo je to također izdanje festivala koje je obilježila premijerna izvedba nove komedije Kerekesh Teatra- “Očeš nečeš, doktor” u kojoj su uloge utjelovili Jan Kerekeš, Hana Hegedušić, Ljubomir Kerekeš, Draško Zidar, Ana Begić, Adam Končić, Mirela Videk i Zoran Pribičević). Režiju predstave potpisuje izvršni producent Kerekesh Teatra, Ljubomir Kerekeš.

Sedmi Tjedan smijeha u svim gradovima Varaždinske županije posjetilo je 2016. godine više od 9000 posjetitelja, što predstavlja značajan iskorak u organizaciji ove kazališne manifestacije.