NAJVEĆI i NAJPOSJEĆENIJI u Hrvatskoj - 9. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra - Kerekesh teatar
1432
post-template-default,single,single-post,postid-1432,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

NAJVEĆI i NAJPOSJEĆENIJI u Hrvatskoj – 9. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra

Deveti Tjedan smijeha, koji se u Varaždinu i Varaždinskoj županiji održavao od 23. veljače do 04. ožujka 2018. godine, posjetilo je više od 12 500 posjetitelja. Kerekesh Teatar, kao glavni organizator, u deset dana održavanja organizirao je 50 predstava, od toga 16 predstava domaće produkcije, a 34 gostujućih predstava iz Zagreba, Splita i Velike Gorice. Tim brojkama, TJEDAN SMIJEHA je postao najveći i najposjećeniji kazališni festival u povijesti Hrvatske.

Zbog poteškoća s vremenskim uvjetima na cestama, važno je napomenuti i to da je Kerekesh Teatar, na vlastiti trošak organizirao besplatan prijevoz djece varaždinskih vrtića i osnovnih škola na izvedbe koje su se održavale u HNK Varaždin, dok su neke, u dogovoru s ravnateljima, odigrane u prostorima školskih dvorana. Zadovoljstvo djece, roditelja i ravnatelja, kao i sigurnost naših mališana, bila je nit vodilja za organizaciju prijevoza, što je u konačnici rezultiralo i time da niti jedna predstava na Tjednu smijeha nije otkazana zbog vremenskih uvjeta!

Susreli smo se i s mnogim nepredvidivim situacijama, poput otkazivanja posljednje dvije izvedbe predstave „Amateri“ kazališta KNAP iz Zagreba, stoga se ovom prilikom moramo zahvaliti i glumcima iz predstave „Kako ubiti supruga ili suprugu bez suvišnih zašto“ Iskri Jirsak i Petru Atanasoskom što su uskočili u posljednji čas i zabavili više od 600 posjetitelja jučerašnjih izvedbi u HNK Varaždin!

Vrhunac festivala, svakako je bila jubilarna 1250. izvedba predstave DIMNJAČAR koju Ljubomir Kerekeš izvodi od veljače 1992. godine. Predstava “Dimnjačar” je ujedno i najizvođenija predstava u Hrvatskoj, ikad.

Na posljetku samog festivala dodijelili smo i nagrade autorima najboljih karikaturnih radova u okviru 2. izložbe karikaturista „Smijeh nije grijeh“, čime se nastavila jedna lijepa tradicija prateće izložbe karikatura, za koju je ove godine pristigao također rekordan broj radova – čak 62 rada od 25 autora iz Hrvatske, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Prema 632 glasa publike, novčane nagrade su osvojili: Davor Trgovčević (za najbolju geg karikaturu), Branko Lozinski (drugu nagradu za najbolju geg karikaturu) Ana Gezi (za najbolju portretnu karikaturu), a priznanja su dobili: Ana Gezi, Branko Meštrović, Dragutin Kovačević i Borislav Hegedušić.
U ime svih dobitnika zahvalio se Davor Trgovčević, predsjednik Hrvatskog društva karikaturista.

Deveti Tjedan smijeha bilo bi izrazito teško organizirati bez podrške:

Grada Varaždina, Varaždinske županije, Grada Ludbrega, Grada Ivanca, Grada Lepoglave i TKIC-a , Grada Varaždinske Toplice i Grada Novog Marofa te općina i mjesta: Trnovec Bartolovečki, Hrastovsko, Sveti Ilija, Donji Kneginec, Remetinec i Jalžabet.

I na kraju VELIKA HVALA NAŠIM PARTNERIMA FESTIVALA:

PAN ( Carlsberg ), Boxmark, Bernarda, Colas, Mobilisis, PZC Varaždin, Mali Transporti, Auto centar Kos, Vision One, Kneginečka Hiža i Piece Of Cake Varaždin.