Varaždin ponovno ima najposjećeniji hrvatski kazališni festival- TJEDAN SMIJEHA! - Kerekesh teatar
2623
post-template-default,single,single-post,postid-2623,single-format-standard,qode-listing-1.0.1,qode-social-login-1.0,qode-news-1.0,qode-quick-links-1.0,qode-restaurant-1.0,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-12.0.1,qode-theme-bridge,bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.2,vc_responsive

Varaždin ponovno ima najposjećeniji hrvatski kazališni festival- TJEDAN SMIJEHA!

Dvostrukom izvedbom najnovije komedije Kerekesh Teatra “Pod hitno na hitnu” autora i redatelja Ljubomira Kerekeša, sinoć je završio jubilarni 10. TJEDAN SMIJEHA Kerekesh Teatra, ponovno potvrdivši status NAJPOSJEĆENIJEG KAZALIŠNOG FESTIVALA U HRVATSKOJ!

Festival je u deset dana trajanja nadmašio sva očekivanja- ukupno 55 kazališnih predstava pogledalo je više od 16 tisuća posjetitelja iz cijele Varaždinske županije i okolice!

Publika je, osim u hit komedijama domaćina Kerekesh Teatra, imala prilike uživati i u komedijama kazališta iz cijele regije- Lude kuće iz Zagreba, Teatromana, Teatra Poco Loco, Teatra Gavran, Hit Teatra, Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu, kazališta Moruzgva iz Zagreba, kao i Ludens Teatra iz Koprivnice. Program su svojim monokomedijama obogatili i zagrebački glumci Mada Peršić te Tarik Filipović, a najviše izvedbi na festivalu imala je nova predstava Kerekesh Teatra za djecu i mlade „Bibi i Bubi“, autora i redatelja Jana Kerekeša.

Tjedan smijeha je i ove godine pratila MEĐUNARODNA IZLOŽBA KARIKATURISTA, koja je u suradnji s Hrvatskim društvom karikaturista bila postavljena u fojeru HNK u Varaždinu. Ove godine na izložbi je sudjelovalo ukupno 18 autora iz četiri države (Makedonija, Irska, BIH i Hrvatska) s ukupno 45 radova. Publika je svojim glasovima izabrala najbolje radove, a najbolji karikaturisti nagrađeni su vrijednim novčanim nagradama.

Nagrađeni karikaturisti na 3. međunarodnoj izložbi „Smijeh za deset” su:

Tomislav Kaurin (Cork, Irska) – najbolja portretna karikatura

Damir Novak (Mali Mihaljevec, Hrvatska) – najbolja geg karikatura

Davor Trgovčević i Marijan Pavečić – priznanja za portretne karikature

Branko Ilić – priznanje za geg karikaturu (čak dva rada)

Zahvaljujemo svim gradovima i općinama Varaždinske županije, koje su podržale 10. Tjedan smijeha, a to su: Varaždin, Ludbreg, Lepoglava, Varaždinske Toplice, Cestica, Sračinec, Petrijanec, Donji Kneginec, Trnovec Bartolovečki, Ljubešćica, Vinica, Sveti Ilija, Donja Voća, Jalžabet, Maruševec i Strahoninec.

Zahvaljujemo svim institucijama, sponzorima i svim pojedincima koji su nam pomogli da uspješno organiziramo 10. izdanje TJEDNA SMIJEHA, a to su Grad Varaždin, Varaždinska županija, Ministarstvo kulture, TZ Grada Varaždina, Bernarda, Pan, Mobilisis, Crtorad, Colas, PZC, Autocentar Kos, Autostaklo Bingo, Tekim, Reflexion, Euroherc, Uljara Patrčević i Copy Centar Manuela.

Posebno hvala našoj vjernoj publici, koja je i ove godine ponovno nadmašila naša očekivanja!

Hvala svima 16 tisuća puta!

 

FOTOGALERIJA (Krešo Đurić za Varaždinski.hr)